konjiPrenosimo otvoreno pismo ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH gospodinu PROGRAMA novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu i drugih akata o poticajima za uzgoj zaštićenih pasmina među kojima je i bosanski brdski konj. Da li su akti zaista planirani za poticaj uzgajivačima koji posjeduju životinje uzgojene u čistoj  krvi?

Pismo prenosimo u cjelosti.

Opširnije...

Skupstina2018 AFO 6624 00Na ergeli Planido, smještenoj u mjestu Rtiče kod Zagorja ob Savi, 26. maja održana je deveta godišnja Skupština uzgajivača BBK na kojoj je bilo prisutno 35 uzgajivača.

Opširnije...

Sava 00Pašaga Hećimović iz Orašja odlučio je da sa suprugom i kćerkom krene u selektivni uzgoj bosanskog brdskog konja. Formirali su privatnu ergelu 'Sava' u Orašju.

Opširnije...

BBK-u-Holandiji 4 bNakon što je tim eksperata iz Australije, Holandije i Slovenije otkrio da bosanski brdski konj posjeduje osobine drevnih pasmina, dvije članice ekspertnog tima iz Holandije istog su trenutka odlučile da počnu sa uzgojem ove pasmine u Holandiji. One su iz Slovenije odvele 6 konja, a imaju namjeru taj broj povećati.

Opširnije...

Revija-o-Konjih 00Najava dokumentarnog filma o BBK u slovenačkoj reviji 'O konjih'.

Opširnije...

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X