konjiPrenosimo otvoreno pismo ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH gospodinu PROGRAMA novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu i drugih akata o poticajima za uzgoj zaštićenih pasmina među kojima je i bosanski brdski konj. Da li su akti zaista planirani za poticaj uzgajivačima koji posjeduju životinje uzgojene u čistoj  krvi?

Pismo prenosimo u cjelosti.

Opširnije...

Sava 00Pašaga Hećimović iz Orašja odlučio je da sa suprugom i kćerkom krene u selektivni uzgoj bosanskog brdskog konja. Formirali su privatnu ergelu 'Sava' u Orašju.

Opširnije...

BBK-u-Holandiji 4 bNakon što je tim eksperata iz Australije, Holandije i Slovenije otkrio da bosanski brdski konj posjeduje osobine drevnih pasmina, dvije članice ekspertnog tima iz Holandije istog su trenutka odlučile da počnu sa uzgojem ove pasmine u Holandiji. One su iz Slovenije odvele 6 konja, a imaju namjeru taj broj povećati.

Opširnije...

Revija-o-Konjih 00Najava dokumentarnog filma o BBK u slovenačkoj reviji 'O konjih'.

Opširnije...

film-bos-plnaniski-konj00Ekipa Radio televizije Slovenije, snimila je dokumentarni film o bosanskom brdskom konju. Film traje 45 minuta i 38 sekundi, film možete pogledati u nastavku...

Opširnije...

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X