Friedrich-Heinbuch ergela00U vrijeme dok je ova pasmina bosanskog brdskog konja najugroženija od svog postanka, postoje ljudi koji su se u uzgoju konja opredijelili upravo za ovu pasminu. Šta ih je motiviralo? Kako i kada su počeli sa uzgojem? Zašto baš bosanski brdski konj?

Opširnije...

Aljezira prilog 01Pogledajte televizijski prilog Al Jazeera Balkans o Ergeli bosansko brdskog konja u Sloveniji.

Opširnije...

Sjemec 00aDragi naš dokumentarci odlučili smo da vam sa puno lijepih fotografija predstavimo tri ergele bosanskog brdskog konja. Autor fotografija je slovenački fotograf Branko Klančar. Ovom prilikom donosimo vam fotografije sa Ergele Borike.

Opširnije...

Skupstina UNAXXVAFO 5676Obavještavmo vas da će se u subotu 10. juna 2017 god. u 16 sati u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova održati godišnja skupština Međunarodnog udruženja uzgajivača bosanskog brdskog konja.

Opširnije...

uzgojBBK2011-16 00 bU prvoj Matičnoj knjizi o uzgoju bosanskog brdskog konja u Bosni i Hercegovini obuhvaćeni su podaci do kraja 2011. godine. U periodu od 2011. godine do 2016. godine desile su značajne promjene u uzgoju ove pasmine. Donosimo pregled dešavanja…

Opširnije...

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X