Sjemec 00aDragi naš dokumentarci odlučili smo da vam sa puno lijepih fotografija predstavimo tri ergele bosanskog brdskog konja. Autor fotografija je slovenački fotograf Branko Klančar. Ovom prilikom donosimo vam fotografije sa Ergele Borike.

Podsjećamo da je na Ergeli Borike ostalo još samo dvadesetak grla ove pasmine i da su prošlu zimu dočekali na otvorenom ugroženi od napada vukova. Napadi vukova se nastavljaju i ovog ljeta stradalo je nekoliko ovogodišnje ždrebadi O tim dramatičnim zbivanjima na Ergeli Borike već smo pisali - link. Od tada nema nikakvih značajnih informacija o Ergeli Borike.

Fotografije su nastale u vrijeme održavanja godišnje skupštine Međunarodnog udruženja uzgajivača bosanskog brdskog konja u mjesecu u junu ove godine.

A u naredne dvije galerije fotografija predstaviti ćemo Ergelu Žiga kod Visokog i nedavno osnovana ergela SRCA koja se nalazi u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova – Srca.

Autor fotografija je slovenački fotograf Branko Klančar veliki ljubitelj i potpornik očuvanja ove ugrožene pasmine konja.

Kliknite na fotografiju ispod da otvorili cijelu galeriju.

Sjemec 0001

 

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X