Dodjela-nagrada-Ilhan-D 2018Dan sjećanja na Ilhana Dervovića, bh. autora dokumentarnih filmova o prirodnoj i kulturnoj baštini, održan je u subotu u Visokom, tokom kojeg je dodijeljena netom ustanovljena Godišnja nagrada za istraživanje biodiverziteta i zaštitu okoliša.

Opširnije...

sporazum-bats

Oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dali su saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o zaštiti šišmiša u Evropi (EUROBATS).

Opširnije...

Bijele-roda 00Da li ste vidjeli nekada stradalu rodu ili njezino gnijezdo? Pomozite onim koji rade na zaštiti roda. Potrebno da određene podatke zabilježite i/ili fotografišete i javite im...

Opširnije...

alpski-dugouhiNa 45. redovnoj sjednici održanoj 13. marta 2018. godine Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluko o pristupanju Bosne i Hercegovine Sporazumu o zaštiti šišmiša u Evropi (EUROBATS).

Opširnije...

popis-ptica-mocvarica-2018Tokom januara 2018. godine udruženja „Naše ptice“ iz Sarajeva i „Društvo za istraživanje i zaštitu biodiverziteta“ iz Banjaluke u saradnji sa drugim udruženjima i pojedincima vrše zimsko brojanje sova (malih ušara, Asio otus) i zimsko brojanje ptica močvarica.

Opširnije...

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X