Izlozba-u-Livnu00

Najavljujemo otvaranje izložbe Arheološko istraživanje predromaničke crkve sv. Petra u Rapovinama, u petak 23. studenog 2018. godine u 19.00 sati.

Opširnije...

Putujuća-izložba-Slovensko-arhivsko-naslijedje00Deset slovenskih arhiva čuva oko 75 kilometara arhivskog materijala. To je iznimno bogatstvo pisane kulturne baštine koja datira iz prve polovine 9. stoljeća do danas. 

Opširnije...

Lepirica  Geomorfologija korice 222Promocija knjige će se održati u petak 12.10.2018. godine u Sarajevu, u 14 sati, ulica Obala Kulina bana 4. u prostorijama izdavačke kuće "Sarajevo Publishing", II sprat.

Opširnije...

Samit-o-rijekama-Sarajevo2018Zbog čega se pokreću brojni planovi za izgradnju hidroelektrana? Kakva je budućnost evropskih rijeka? Kojim pravnim alatima se možemo boriti za zaštitu rijeka? Kako zaustaviti subvencije i ulaganja u hidroenergiju?

Opširnije...

Cicelj-park-prirode00Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o proglašenju Parka prirode „Cicelj". Ovom odlukom proglašava se zaštićenim šumsko područje Cicelj kao park prirode, kategorije V zaštićeni pejzaži, pod nazivom Park prirode „Cicelj".

Opširnije...

BhDOCumentary je registrovana elektronska serijska publikacija i ima dodjeljen ISSN broj 2303-615X